این خبر نوید بخش باز شدن گره طرحی است که سابقه آن به دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رهبر معظم انقلاب در خرداد ماه سال 89 باز میگردد که ایشان درباره شأن نظارتی مجلس فرمودند که مجلس نسبت به دستگاههای اجرایی کشور شأن نظارتی دارد - که خوب، چیز بسیار بااهمیتی هم هست - یک شأن نظارتی هم برای خود مجلس و برای آحاد نمایندگان تعریف کنید.نمایندگان بعد از جلسه با رهبر معظم انقلاب طرح نظارت مجلس بر نمایندگان را تدوین و بررسی کردند و در نهایت این طرح اولیه پس از تعدیلهای فراوان در کمیسیون ویژهای که بهمنظور بررسی این طرح تشکیل شده بود، در یازده بند تدوین شد. طرح نظارت، بر تشکیل سازوکاری بر رفتار نمایندگان قوه قانونگذاری تاکید دارد.
اما بعد از گذشت یکسال از مطالبه مقام معظم رهبری برای نظارت بر عملکرد نمایندگان، مجلسیها در روزهای منتهی به دیدار نمایندگان مجلس با رهبر معظم انقلاب در خرداد ماه سال 90 با بررسی طرح مذکور به کلیات آن، رأی مثبت دادند و دوباره آنرا به کمیسیون ویژه بررسی طرح نظارت مجلس بر نمایندگان ارجاع دادند. اگرچه قبل از ارجاع طرح نظارت به کمیسیون مشترک، حجتالاسلام موسی قربانی و حجتالاسلام محمدتقی رهبر بهعنوان سخنگو و رئیس کمیسیون مشترک گفته بودند که نمیخواهند سرافکنده به دیدار رهبر معظم انقلاب بروند اما سخنان رهبری حکایت از چیز دیگری داشت. حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار با تاکید مجدد بر لزوم تصویب طرح نظارت، خودنظارتی را از مصادیق تقوای جمعی برشمردند و افزودند:
البته در گوشه و کنار کسانی گفتند که این طرح با آزادی نمایندگان مخالف است اما واقعیت این نیست و فلسفه این طرح نظارت بر کژرفتاری احتمالی برخی نمایندگان است تا این نهاد قانونی و اساسی که امام بر جایگاه رفیع آن تأکید داشتند بهعلت رفتار برخی نمایندگان، بدنام نشود. ایشان از واژه کارکی برای عملکرد مجلس درباره طرح نظارت استفاده کردند که به گفته رئیس کمیسیون ویژه طرح نظارت به معنی عملکرد ضعیف مجلس درباره این طرح است. حال با وجود اینکه در هفتههای جاری بنابر اعلام اعضای هیأت رئیسه، این طرح بدون تغییرات اساسی از کمیسیون مشترک برای طرح در صحن علنی ارسال شده بود و بهرغم قرار گرفتن آن در فهرست برنامهها، خبری از طرح شدن آن در صحن علنی مجلس نشد، تا با مصادف شدن با تعطیلات مجلس بار دیگر رسیدگی به این طرح دچار وقفه شود.
اما سخنان دیروز محمد دهقان عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی که به فارس گفت طبق آییننامه داخلی پارلمان، اگر نمایندگان با امضای نامهای که تعداد امضاکنندگان بیش از 50 نفر باشد، تقاضای رسیدگی به طرح یا لایحهای را داشته باشند، آن طرح یا لایحه خارج از نوبت بررسی میشود، بارقهای از امید را برای سرانجام این طرح بهوجود آورد. با وجود اینکه مقام معظم رهبری برای به سرانجام رسیدن طرح نظارت بر نمایندگان تاکید ویژهای دارند حال باید دید که مجلس هشتم آنرا به سرانجام میرساند یا خیر.